Децата от 2Г клас от 55 СУ „Петко Каравелов“ събраха и дариха 500 лв. в подкрепа на децата от фондация „Надежда за малките“. Началото на добрата практика сложи класният ръководител на 2Г Никол Иванова, която призова родителите тази година вместо букети за първия учебен ден да изберат добра кауза. Учениците посетиха лично малките дечица от къщата на „Надежда за малките“ в Княжево и прекараха малко време с тях.

Домакините ни посрещнаха топло и непринудено. Поговорихме за живота в къщата, за нуждите на децата и най-вече за нуждата от любов.

В „Надежда за малките“ се осигурява денонощна грижа за деца предимно от 0 до 3 г., останали без родителска грижа временно или постоянно. Екипът, който се грижи за тях се стреми да създаде условия максимално близки до семейната среда. В къщата има хубави играчки, както отбелязаха нашите ученици, но най-важното, което децата получават там е грижа и топлина, от каквито имат нужда.

Видяхме жертвоготовност и усилия на хора с призвание. Видяхме още невинни детски очи, които гледат широко, любопитно, с надежда.

Можете да видите и вие как минава денят на децата, както и текущи нужди и кампании на фейсбук страницата https://www.facebook.com/nadejdazamalkite/ или на страницата на фондацията https://hope.bg

Всяко дете има нужда да бъде отглеждано с любов.

Благодарим на нашите деца за съпричастността, която показаха и нека доброто се предаде нататък.

Родители, 2Г

viber_image_2021-10-08_09-49-37-176viber_image_2021-10-08_09-48-17-494viber_image_2021-10-07_18-46-00-768

Previous Post Next Post

Едно добро дело в началото на учебната година