Никола Пъдарев, ученик от 6а клас в 55. СУ „Петко Каравелов“, доказа, че владее мощта на словото! Той зае първо място в конкурса по творческо писане, част от традиционната инициатива „Арт състезания“ на район „Студентски“.

Учениците от 8. СУ и 55. СУ се представиха с есета по предварително зададени теми: „Ако бях невидим…“ и „Моите суперсили“. Втората част от конкурса изискваше с три произволно подадени от публиката думи да съставят в рамките на няколко минути смислово свързани в текст изречения.

Есето на Никола на тема „Ако бях невидим..“ беше оценено най-високо от журито, което поздрави учениците за умението им да пишат вдъхновено и да излагат оригинални и задълбочени свои мисли по зададена тема. Мнението на журито придава още по-голяма тежест на постижението на Никола Пъдарев.

55.СУ има и друга гордост – Белослава Тенчева, ученичка също от 6а клас, се представи много достойно и зае третото място в конкурса. Есето ѝ беше на тема: „Ако бях невидим…“.

Запомнящо се беше и представянето на останалите трима ученици на 55. СУ, допуснати до финалния кръг на конкурса. Те са: Кристина Георгиева – 6б клас, Ирина Вълчева – 6б клас, Гергана Конова – 6в клас.

Поздравления за отличените с призови места, поздравления за всички участници! Много ви си радваме, подкрепяме ви и се възхищаваме на умението със силата на словото да печелите признание!

В подкрепа на участниците творбите ще бъдат поместени в издаден от район „Студентски“ сборник, който ще се разпространява в района.

Previous Post Next Post

В НАЧАЛОТО БЕ СЛОВОТО …