Адриана Бояджиева, ученичка от 7В клас на 55 СУ Петко Каравелов спечели сребърно отличие в категория кумите U14 -47kg на Световната младежка карате лига, провела се във Венеция, Италия в периода 9-11.12.2022г. За състезанието бяха записани общо 2 566 участника на възраст между 12 и 17 години от 58 държави. В категорията си Ади се състезава в условията на конкуренция от 55 състезатели от 21 държави. Тя беше безапелационна в първите си 5 срещи, като постигна общ точков актив от 29:0. На финала само 3 секунди я разделиха от златното отличие.

За Ади това е втори пореден изигран финал на турнир от същия ранг, след като през лятото на 2022 спечели сребърно отличие и на Световната младежка карате лига в Пореч, Хърватска.

Тези състезания са част от официалния календар на Световната Карате Федерация (WKF) и са най-високото ниво за състезатели на нейната възраст.

Ади тренира олимпийско карате от 7 години и е част от карате клуб „Калоян“ с треньор Сенсей Антон Васев. Тя има многократни успехи в България и чужбина, над 80 медала и е републиканска и национална шампионка в нейната категория.

Гордеем се с теб, Ади! Продължавай да покоряваш нови и нови върхове!

Previous Post Next Post

Адриана Бояджиева от 7В клас завоюва сребърен медал на Световната младежка карате лига