Ден преди началото на учебната година кметът на София Йорданка Фандъкова и президентът на Фондация „Америка за България“ Нанси Шилър посетиха 55.СУ- първото иновативно училище с профил „Роботика“ в начален етап в София на територията на „Музейко“. Във новия филиал на 55. СУ „Петко Каравелов“ ще учат деца от ПГ до 4. клас.

Директорът на 55. СУ Таня Панчева представи модерната, иновативна образователна среда и представи екипа на училището. В обучението на всички първокласници в 55.СУ ще бъде включен роботът Kubo, който е подходящ за деца от начален курс, а програмата е разработена от учителя по информатика Даниела Генова. Роботът е лесен за програмиране и не изисква устройство или екран, а децата ще научат как се строи алгоритъм от най-ранна възраст.

„Щастлива съм, че успях да реализирам визията си за модерна учебна среда на децата. Благодарна съм на първо място на Фондация „Америка за България“ и на госпожа Шилър за това, че ни повярваха и ни дариха „Музейко“, който работи от началото на тази година като Общински детски музей. В партньорство с Фондация „Америка за България“ и Химико-технологичния университет успяхме да подготвим учебния център с класните стаи и от утре тук ще учат деца от три подготвителни групи и две паралелки първи клас. Децата ще имат възможност да използват залите и експозициите на „Музейко“, така че да развиват уменията си в реална среда“ – каза кметът на София.

„Това, което кметът Фандъкова и целият екип успяха да осъществят тук за изключително кратко време, прави всички нас във Фондация „Америка за България" и мен лично много горди. Надявам се децата тук да получат качествено, невероятно образование, да могат да се възползват в най-пълна степен от това, което не само класните стаи, но и целият интерактивен Детски център „Музейко“ предлага. И се надявам примерът да бъде заразителен и за други училища в страната“ – сподели президентът на Фондация „Америка за България“ Нанси Шилър след посещението си в училището.

Детският център „Музейко“ бе дарен на Столичната община от Фондация „Америка за България“, като волята на дарителя и общината бе да се създаде иновативно начално училище.

Очакваме ви!

Previous Post Next Post

Филиалът на 55.СУ в “Музейко” отваря врати за своите първи първокласници!