Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


9.А клас се впуснаха в завладяващ тричасов урок в образователния център на Dream Space, Microsoft на България. Разделени на 5 екипа, те имаха задачата да проектират и изградят кула, която да устои на силни земетресения. Използваха micro:bit и робот RVR, за да симулират заметресение, както и да програмират система за известяване на населението за извънредна ситуация.

Чрез това STEM предизвикателство учениците не само развиха своите знания и умения, но и се вдъхновиха да станат бъдещите инженери, които ще изграждат по-безопасни и устойчиви сгради за обществото.


Първокласниците на 55 СУ "Петко Каравелов" проведоха "Маратон по четене" . Малките ученици демонстрираха придобитите знания, четейки любими детски приказки. С много усмивки и хъс децата показаха на какво са способни и защо четенето е важно-защото "Добрата книга е прозорец към света"!


„Ние трябва да вземем от миналото огъня, а не пепелта.“

Жан Жорес

Стела Деянова Симеонова, доскоро ученичка на 55. СУ, завършила с отличие този толкова труден седми клас през изминалата учебна година, „отвори“ бабината ракла и дари на своето училище музикален инструмент – гъдулка! Стела и родителите ѝ възкресиха с жеста си частица от миналото и поставиха началото на една инициатива!
55.СУ благодари на семейство Симеонови! Учениците и учителите на 55. Средно училище „Петко Каравелов“ подеха инициатива за опазване на традициите и предаването им на следващите поколения. Поискаха да вземат „огъня“ от нашето минало - да се върнат „назад“, за да знаят, когато вървят „напред“!


За пролетните празници учениците от

3 „а” клас проведоха проучване и показаха, че умело работят в екип, като създадоха и представиха проекти за Лазаровден, Цветница и Великден. Поговорихме си, че традициите и обичаите са създадени, за да помним кои сме и откъде идваме. Те ни учат да бъдем хора, те ни учат на добро.

Великден е смятан за най-големият християнски празник. Той озарява дома на българското семейство с вярата във Възкресението на Христос.

Учениците от 3 „а” клас желаят на Вас и Вашите семейства много здраве, късмет, благополучие, силна вяра и надежда!


На 29.04.2024г. в сградата на Музейко под мотото "Училище наше, любимо!", учениците отбелязаха празника на училището. С патриотични песни и стихове те изразиха своята чиста и неприкосновена обич към Отечеството, към всичко българско и родно. Инициативата завърши с кратка беседа и изложба на рисунки, в които децата вложиха голямо старание и творческо въображение. На тяхната изява се радваха бъдещите първокласници.


По повод празника на 55.СУ, родителите от II "е" клас на 55 СУ подеха инициативата да участват в празничните дни със собствена изложба от картини, които са нарисувани от самите родители.
Предоставяме на вашето внимание експозицията с техни картини , като благодарим на всеотдайните родители на II "е" клас за изключителната им съпричастност към училищния живот .

View all of Родителска изложба


Децата от ПГ "В" с много желание, старание и весело настроение, боядисаха стиропорени яйца с бои по случай предстоящия празник Великден. Използваха разнообразни цветове и техники, за да ги направят пъстри и красиви. Децата се запознаха с традициите, обичаите и научиха много нови неща, свързани с празника.


С много усмивки и щури забавления, учениците от Музейко взеха участие в училищния празник. Филиалът се превърна в център на спортната емоция. В този ден всички ученици от първите класове и подготвителните групи се включиха в разнообразни спортни активности и спечелиха награди от организаторите на празника.


В седмицата, посветена на нашия патрон-Петко Каравелов, учениците от 55.СУ показаха знания, умения и бързина. Шестокласниците свързаха любовта си към училището, с любов към математиката. Сръчни, както винаги, ни показаха страхотни възрожденски къщи и красотата на нашето мило училище, съставени от изучените геометрични тела. От своя страна, седмокласниците блеснаха не само с кулинарни умения, вдъхновени от математиката, но и с бързина и остър ум в поредното математическо междучасие. Борейки се с неравенствата, трима смели математици, от 7А клас, извоюваха награди и слава за класа си.


По случай патронния празник учениците от 12 клас и учители организираха футболна среща под наслов “Купата на Каравелов”. Футболната среща беше равностойна с достойно и доблестно представяне на състезателите. Победители в срещата бяха всички участници и заслужено бяха аплодирани от феновете на двата отбора.


Начало