Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


За поредна година, учениците и учителите на 55 СУ“ Петко Каравелов“ отбелязаха Световния ден против тормоза в училище, известен като „Денят на розовата фланелка“, която символизира неприемането на тормоз и насилие в училището. Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва денят за борба с тормоза в училище, познат като „Ден на розовата фланелка“. На този ден всички, съпричастни с темата, обличат розово, за да изразят своята позиция.


Вълшебната сила на мартениците носи радост в училище! Прекрасните ученици от 1Ж клас, заедно с техните родители, направиха мартенички, с които да закичат любимите си учители! В творческата атмосфера се родиха искрени усмивки, интересни идеи и много закачливи мартенички!


Специални гости на премиерата на дигиталната книга от поредицата "Туй-Онуй" бяха учениците от учебен корпус "Музейко". Изключително интересно, иновативно и различно беше представянето на книгата. Чрез кратки истории с героя Време и любопитната Любка Любопиткова, която му отива на гости, децата научиха не само отговорите на всички въпроси, но и играха много интерактивни образователни игри. Заедно с приказните герои те търсеха гласните звукове, пишеха стихове, решаваха математически задачи, научиха основните цветове и дори танцуваха народни хора.


На 22.02.2024 в 55СУ “Петко Каравелов”се проведе VII традиционен лекоатлетически турнир“Лъвски скок”. Ученици и учители отдадоха своята почит и признателност към святото дело на Васил Левски. В турнира взеха участие представители на всички паралелки от първи до четвърти клас. Състезанието се проведе в две изпитания – скок на дължина и скок на височина. Смелите лъвчета показаха завидни умения и в двете дисциплини, за което бяха наградени с медали и грамоти.


Светла Дукатева, учител по музика в 55.СУ, издаде първия си самостоятелен албум “ Българско хоро” с фолклорни песни от Родопите, Шоплука, Пирин и авторски песни на фолклорна основа. Всички гости на събитието бяха завладени от прекрасния глас и магията на българската народна музика в песните на даровития ни колега. Екипът на 55.СУ пожелава здраве, щастие и нови творчески успехи на г-жа Светла Дукатева!


На 14 февруари – ден на любовта, новото начало и веселието, учениците от 12. А и 12. Б клас отправиха емоционална покана към своите любими класни ръководители - господин Мариян Галчев и господин Любомир Георгиев, да бъдат заедно с тях в деня, отбелязващ тяхната зрялост – абитуриентския бал! Събитието, чиято организация остана запазена в тайна от двамата, предизвика много вълнения и усмивки и у учениците, и у техните учители. Мариян Галчев и Любомир Георгиев приеха с удоволствие да споделят така важния за своите дванайсетокласници момент! Учениците поканиха и своя директор – госпожа Таня Панчева, да сподели емоциите на празника на зрелостта. Поканата им беше прие с удоволствие от г- жа Панчева! А ние, екипът на 55.СУ, ви благодарим, че ни направихте част от този момент, скъпи 12. А и 12. Б клас!


Ученици от 55.СУ посетиха детския научен център Музейко и се срещнаха с археолога и откривател на съкровища и истории от древността проф. Николай Овчаров. Заедно изследваха следите на древни цивилизации, научиха тайни от миналото и четоха древни писания. Българският Индиана Джоунс разказа за своите пътешествия, археологически разкопки и проучвания. По този начин бъдещите откриватели успяха да се докоснат до вълнуващата професия на археолога.


В памет на Апостола на свободата в 55.СУ"Петко Каравелов" се проведе възпоменателно честване, уроци по родолюбие, рецитали и изложба. Почит пред делото на Васил Левски беше отдадена с поднасяне на цветя и едноминутно мълчание от ученици и родители. Днес ние се прекланяме пред силата на духа и идеала за свобода. Пред силата, която Васил Левски носи и дава на нас и бъдещите поколения. Поклон!


Спортът играе важна роля в живота на подрастващите и е вълнуващо и вдъхновяващо да видим таланта и упоритостта на тези, които му се отдават. Точно такъв е тенис шампионът Димитър Кисимов, ученик от IX A клас. Димитър играе тенис от шестгодишна възраст . В момента тренира в тенис клуб „Про Спор“ и е част от националния отбор за юноши. С годините деветокласникът не само развива техническите си умения на корта, но и демонстрира отличен успех в училище. Той участва и печели в различни младежки и международни тенис турнири и бързо привлича вниманието на треньори от цял свят. Последният му триумф е първо място на Държавното първенство по тенис до 16 години, което се проведе в ТК“Изида“, град Добрич.

Училищната общност му желае успех и бъдещи завоевания на тенис корта!


Начало