Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


С много усмивки и щури забавления, учениците от Музейко взеха участие в училищния празник. Филиалът се превърна в център на спортната емоция. В този ден всички ученици от първите класове и подготвителните групи се включиха в разнообразни спортни активности и спечелиха награди от организаторите на празника.


В седмицата, посветена на нашия патрон-Петко Каравелов, учениците от 55.СУ показаха знания, умения и бързина. Шестокласниците свързаха любовта си към училището, с любов към математиката. Сръчни, както винаги, ни показаха страхотни възрожденски къщи и красотата на нашето мило училище, съставени от изучените геометрични тела. От своя страна, седмокласниците блеснаха не само с кулинарни умения, вдъхновени от математиката, но и с бързина и остър ум в поредното математическо междучасие. Борейки се с неравенствата, трима смели математици, от 7А клас, извоюваха награди и слава за класа си.


По случай патронния празник учениците от 12 клас и учители организираха футболна среща под наслов “Купата на Каравелов”. Футболната среща беше равностойна с достойно и доблестно представяне на състезателите. Победители в срещата бяха всички участници и заслужено бяха аплодирани от феновете на двата отбора.


Съвместна инициатива на I б и II б клас под ръководството на К. Захариева, Н. Йорданова и М. Георгиева. В инициативата бяха включени песни на български и немски език и едни от най-хубавите стихотворения за родината.


През Каравеловите дни на 29 и 30 април се проведоха различни мероприятия по природни науки. Бяха представени изложби: по География и икономика с тема Географски Великден и по човекът и природата, химия, биология и физика представяща проекти на изявени ученици от 5ти до 10ти клас. Проведоха се състезателни игри: "По-бързият печели" по биология и физика, "Победи и спечели" по човекът и природата и "Викторина, кръстословица и забавни опити" по химия. В "По-бързият печели" се включиха 7 отбора от по трима ученици от седмите класове в 55 СУ „Петко Каравелов“, като победата грабнаха учениците от 7 В клас. В "Победи и спечели" се включиха ученици от шестите класове с победители 6 Е клас. Във "Викторина, кръстословица и забавни опитите" учениците от 7 и 10 клас бяха водещи и експериментатори. Както е казал Леонардо да Винчи "Корените на учението са горчиви, но плодовете - сладки" така и ние пожелаваме на нашите ученици да берат от плодовете на труда си.


На 27.04.2024 г. в зала Роял на хотел София Балкан Палас (Шератон), Осмата национална конференция на Pearson Education започна с Церемония по награждаването на победителите в XI-тото национално състезание по английски език PEARSON COMPETITION, организирано от САНПРО – официален представител на Pearson Education , по формáта на единствено акредитираните за България и международно признати езикови сертификати PEIC (Pearson English International Certificate), и с над 8 000 участници от 165 училища в 65 града на страната. След независимо и компетентно оценяване за заключителния втори кръг от 55 СУ ,,Петко Каравелов“ се класираха 39 ученици в шест езикови категории. Първо място зае Ема Костова от 7б клас, класирала се трета на състезанието през 2023 година. Цветелина Каменова от 8а клас зае почетното трето място. Благодарим на всички участници и на техните преподаватели! Високо оценяваме мотивацията и постиженията им. Пожелаваме им здраве и нови бъдещи успехи!


Честит празник, училище любимо!

По традиция, в началото на животворната пролет, 55.СУ „Петко Каравелов” отбелязва своя патронен празник, посветен на големия български държавник Петко Каравелов.

Тази година той ще премине с множество инициативи под мотото: Чудният свят на моето училище.

Чудната пъстрота на музикално-артистична програма ще се състои на 29 и 30 април с изложби, рецитали, танцови и музикални изяви, открити уроци и демонстрации, които представят нашите ученици, като артистични, талантливи, всеотдайни, отговорни и достойни хора.

Нашето училище расте, а с него растат нашите мечти, множат се успехите и постиженията на нашите възпитаници.

Ние - Вашите учители, сме тук, за да ви предадем знания, за да ви помагаме, за да ви даваме ценни житейски уроци, за да ви направим по-добри от самите нас, защото вие сте нашето бъдеще, надежда и вяра в доброто!

Честит празник, скъпи ученици, учители, родители! Бъдете изпълнени с дръзновение и самочувствие, че сте част от една вековна, доказала се през годините общност!


Лазаровден поставя началото на празниците, които са свързани с Възкресението, като е следван от Цветница и Великден. На този ден ученички от 55 СУ под ръководството на Илия Илиев, облечени в прекрасни народни носии, с песни и танци отправиха пожелания към ученици, учители и лично към директора на училището д-р Таня Панчева. Пожеланията към всички за този цветен и слънчев празник са за богата на успехи и радости година, светли, мирни и прекрасни дни.


Начало