Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


По случай Деня на Земята – 22 април, ученици от 1 Г клас чрез своите рисунки отправиха послания си за опазването на планетата.

Пазете водата, пазете Земята, за да сме здрави и ние децата


Това сме ние - учениците от 2 е клас. Умеем да се учим, но умеем и да се забавляваме . Дори по време на карантина се забавляваме - у дома, със своите семейства. Направете го и вие. Танцувайте с нас. Защото сме шампиони!


Останах си у дома. За да раста здрав и силен трябва да се храня здравословно. Това е моят проект, моят избор за хранене, моето предложение за вас.


В навечерието на един от най-светлите празници, учениците от първи клас създадоха прекрасни картини. Великденски яйца, агънца и птички са изобразени на празничните колажи и рисунки, с които те поздравиха своите близки.
Честит Великден!


Великденските помагачи от 2А и 2Ж клас заедно с техните класни ръководители Ви желаят светли великденски празници, изпълнени с надежда и обич, със спокойствие и семейно щастие!

Бъдете здрави и благословени!

Честито Възкресение Христово!


В своето електронно обучение по ИТ, ученици от 5 -те класове сътвориха в дигитална среда своя пъстър Великден.


Учениците от 2а и 2ж клас, през почивните дни бяха предизвикани от своите класни ръководители да направят палачинки заедно със своите родители и да споделят емоции и впечатления от предизвикателството. Голяма част от учениците и родителите участваха с голямо удоволствие, споделиха видеа, снимки, рецепти и много приятни емоции. Предизвикателството беше отправено, след като в час по четене учениците от 2а и 2ж клас се запознаха със стихотворението „Палачинковата тайна“.

Тайната на палачинките се крие в това, че трябва да се забавляваме, усмихваме и откриваме нашите кулинарни способности.

Учениците от 2а и 2ж клас ви предизвикват да направите своята „Палачинкова тайна“! Сега!


От дъхав зюмбюл и дребна иглика, от здравец зелен и жълт минзухар, венец си надипли мома-Лазарица. В очи й приседнал небесен лазур... И всичко във радостен ритъм пулсира. Природа и хора... Та слънцето чак. Гласът на камбана изпълва простора... Хей, Лазаров ден е на нашия праг!


Благодаря Ви за отлично организираната работа в часовете от 8 до 14ч . Учебният процес протича нормално и пълноценно . Макси понякога посещава и следобедните занимания , когато има нужда от помощ . Децата не се отегчават и е интересно и забавно въпреки ситуацията в страната и света. Макси учи с удоволствие, но е факт, че разнообразието, приятелите, училището и съучениците му липсват ! Освен отлично организирано обучение, Максо успява да поддържа и физически добра форма! За спорта стените не са ограничение :) Бъдете здрави!


Учениците от 2е и 2а клас на 55 СУ " Петко Каравелов", се присъединяват към кампанията "Предай нататък". Кампания, която се е зароди от инициатива на деца от Италия. Децата рисуват дъга като символ на надежда,че пандемията скоро ще отмине и всички отново ще сме заедно. Рисуват дъга с надпис "Всичко ще се оправи" и слагат рисунките си на своите прозорци и тераси. Ние, учениците на 55.СУ, се обединихме и продължихме кампанията. Вярваме,че съвсем скоро ще бъдем отново заедно в класните стаи на любимото училище.


Начало