Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


На 25.04. се проведоха 2 бинарни урока между учебните предмети АНГЛИЙСКИ ЕЗИК и МУЗИКА. Единият се осъществи с класовете 8а и 9а с преподаватели Светла Добрева (англ. език) и Снежина Алексова (музика). Вторият беше проведен с 7б и 8б с преподаватели Даниела Илиева (англ.език) и Снежина Алексова (музика). Бинарният урок като творчество на двамата учители прерастна в творческо търсене и познавателна активност за учениците, които показаха своите знания и компетентности по двете учебни дисциплини

Учениците доказаха, че с помощта на знанията си по английски език могат да разширят музикалната си култура част от предмета музика.

Това бе поредният час от серия бинарни уроци с екипна работа между учители от начален, прогимназиален етап и гимназиален етап.


На 23 април честваме световния ден на книгата и авторското право. Учениците на 3.Ж клас отбелязаха този празник заедно с писателката Радостина Николова - автор на поредицата „Приключенията на мотовете“, „Моите красиви рога“ и картинната книга „Кико без крила“. Радостина е трикратен носител на наградата „Бисерче вълшебно“, която се връчва след гласуване на деца от цяла България. Писателката разказа на учениците как е станала писателка, какво представлява професията, как измислените герои от историите са променили нейния живота. Потопи децата във вълшебния свят на героите.

Учениците от своя страна представиха театрална постановка "Патиланско царство" от Ран Босилек.


И тази година на ученическите лекоатлетически игри взеха участие състезатели от 55 СУ „Петко Каравелов“. Нашите ученици се състезаваха с голям брой участници от повече от тридесет столични училища.Марио Иванов във възрастта 5-7 клас ( момчета ) се окичи с три златни медала: скок на височина-150см, скок на дължина 5.35м и сто метра гладко бягане- 12.37сек. Във възрастова група 8-10 клас Иляйда Нуруллова ( девойки ), взе два златни медала: скок на дължина- 5м и скок на височина- 135см. В бягането на 400м също се представи достойно – четвърта. Успехът им е безспорен! Те са повод да се гордеем с устрема и дръзновението, които носят младите каравеловци. Тези успехи се дължат на съвместната подкрепа на родителите, треньорите и учителите. Поздравления, шампиони!


Днес учениците от 12. А клас отправиха вълнуваща и емоционална покана към любимия си класен ръководител г-жа Николина Петрова. След дълго държана в пълна тайна организация на събитието, те предизвикаха много усмивки и сълзи в очите на своите учители. И... ДА! Г-жа Николина Петрова ще дойде на бала! А ние, екипът на 55.СУ, ви благодарим, че ни направихте част от този емоционален момент! На добър час, прекрасен 12. А клас!!!


На 27 и 28 март се проведе традиционния плувен празник “Немо” в чест на патрона на нашето училище Петко Каравелов. Участие взеха ученици от първи до четвърти клас, които за поредна година показаха уменията си в присъствието на своите съученици и учители. Събитието премина изпълнено със спортен дух и положителни емоции, а за да възнаградим усилията и старанието им награди тържествено взеха всички участници. За добрата организация се грижеше екипа от специалисти по физическо възпитание и спорт, а също така взеха участие в организацията и ученици от 6 "В" клас. Сърдечно благодарим на БЧК за демонстрацията по водно спасяване, която направи откриването ни още по-вълнуващо! Гордеем се с учениците си, чиито желание и обич към плувния спорт подсилват нашата мотивация да градим традиции!


В навечерието на Възкресение Христово приемете нашето пожелание за здраве, мир и благоденствие!

Нека за всеки от нас настъпващите светли дни да бъдат символ на вярата и надеждата, празник на духа и новото начало!


Влезте в училище и предайте на детето си един от най-важните уроци - да обичаш някого, значи да си отговорен за него.

СКЪПИ РОДИТЕЛИ,

Всеки ден детето ви прекарва между 6 и 10 часа в училище. Тук то не само усвоява нови знания, но се учи да общува, да организира задачите си, да поема отговорност, да се грижи за външния си вид, за личната си хигиена... Питали ли сте се как преминава един негов ден в училище?

Заповядайте на 20-ти април в училище и вижте!

На този ден вратите на нашето училище ще бъдат широко отворени. Вие имате право на достъп до всяка информация, която се отнася до детето ви, и отговорността да работите съвместно с педагозите в негово име.

Посетете класната му стая и влезте в някой от часовете. Има ли нещо, с което бихте помогнали на детето да се чувства пo-добре, а на учителите - да са по-пълноценни?

Помислете как заедно с преподавателите и училищната администрация можете да създадете по-уютна и безопасна среда за децата.

И най-важното - вижте училището като втори дом на детето. Харесва ли ви?

Отглеждането на деца е знак за надежда. То показва, че вие имате надежда за бъдещето и вярвате в ценностите, които им предавате. Когато избирате училище, вие избирате бъдеще за своето дете.

Направете всичко възможно с помощта на учителите и директора това бъдеще да бъде щастливо.

Програма за часовете и откритите уроци по класове, които можете да посетите.


ОБИЧАЙТЕ И ПАЗЕТЕ ДЪРВЕТАТА!

Те са безценно богатство! Те ни дават здраве! Те ни дават много блага! Те ни дават кислорода, който дишаме! Дом са на много животни и птици! Пазете горите от пожар! Залесявайте!


Тази година за част от нашите единадесетокласници ще бъде първата, в която ще могат упражнят правото си на глас. За да се подготвят и запознаят с процеса учениците от 11б взеха участие в ролева игра Симулация на изборен ден в час по Гражданско образование.

Бяха разпределени роли на членове на избирателна комисия, полиция и избиратели. Имаше и няколко тайни задачи, целящи да саботират изборния ден, но полицията и избирателната комисия не допуснаха това да се случи.

Надяваме се, че този и останалите успехи в клас ще се пренесат и в успехи на учениците като част от гражданското общество на България.


Приключи конкурсът за рисунка, свързан с честването на патрона на 55-то училище - Петко Каравелов. Учениците показаха своя талант, работиха усърдно и вдъхновено. На сайта на 55.СУ можете да разгледате техните рисунки. Имате възможността ВИЕ- родители, учеители и ученици, да изберете победителя! Гласувайте като натиснете линка и избере картината, която най-много Ви харесва. Срокът, в който можете да дадете своя глас е 02.04.2023г.

Гласувайте тук!


Начало