Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


Родителят отново се върна в ученическите си години и беше част от образователния процес в час по музика. За формирането на личността на едно дете, за неговото възпитание и обучение се грижат родители и учители. На 28.02.2023г., обединихме усилия в името на децата и общата ни цел, а именно нашето училище да е "УЧИЛИЩЕ С ЛИЦЕ, УЧИЛИЩЕ ЗА ЛИЧНОСТИ!" Този час ни помогна да изградим доверие и да подобрим партньорството между училището и семейството, да привлечем родителите като наши съмишленици при реализиране на училищни инициативи. Благодарим Ви, че приехте подадената ръка и не забравяйте, че ние винаги сме тук за Вас и Вашите деца и заедно можем да постигнем много. Ние - Вашите учители, сме тук, за да ви предадем знания, за да ви помагаме, за да ви даваме ценни житейски уроци, за да ви направим по-добри от самите нас, защото вие сте нашето бъдеще, надежда и вяра в доброто!


„Трети март! Трети март!

Чакан празник, свята дата.

Трети март! Трети март! Ден рожден на свободата.”

За националния празник учениците от 2. „а” клас изработиха 3D картички с Шипка- върха на свободата. Направиха малка книжка, съдържаща исторически факти, които всеки горд българин трябва да знае. Сами написаха програма за празничен концерт, който бе кулминацията в проектната дейност на децата посветена на 3. март. Сред изпълнените песни бяха: „Аз съм българче”, „Радецки”, „Песен за Апостола”, Химн на Република България.

Така децата отдадоха почит към героите загинали за свободата на България.

Честит празник!


Уважаеми ученици, Във връзка с патронния празник на училището методично обединение по изобразително изкуство организира изложба по следните ТЕМИ:

  • Портрет на Петко Каравелов
  • Фигурална композиция на Петко Каравелов
  • Архитектурен пейзаж на родния му град (Копривщица)
  • Архитектурен пейзаж на родната му къща (Копривщица)

Срок за предаване на творбите до 20.03.2023 г.

Забележка: Форматът и материалите са по избор на участника!

ЖЕЛАЕМ ВИ ТВОРЧЕСКО НАСТРОЕНИЕ!


Скъпи ученици,
На 24 март 55. СУ "Петко Каравелов" чества своя патронен празник. През 2023 година се навършват 180 години от рождението и 120 години от смъртта на Петко Каравелов. В тази връзка в училище ще се проведат различни събития, с които да почетем паметта на нашия патрон. Сред тях е и ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС Пожелаваме Ви успех!


За поредна година, учениците и учителите на 55 СУ“ Петко Каравелов“ отбелязаха Световния ден против тормоза в училище, известен като „Денят на розовата фланелка“, която символизира неприемането на тормоз и насилие в училището. Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва денят за борба с тормоза в училище, познат като „Ден на розовата фланелка“. На този ден всички, съпричастни с темата, обличат розово, за да изразят своята позиция.


На 13.02.2023 г. се проведоха традиционните за 55 - то училище спортни игри „Лъвски скок“ – игри, демонстриращите възможностите в спортните дейности и добрата физическа подготовка на учениците и отдаващи почит на Апостола на българската свобода Васил Левски. Мероприятието, подготвено и организирано от учителите по Физическо възпитание и спорт, цели да популяризира активната физическа активност у учениците, като обвърже състезанието с историческия контекст на един „левски“ скок.


Учениците от четвъртите класове работиха по проекти на тема "Слънчева система". Научиха много интересни факти за планетите, техните спътници и звездите.


Тази вечна максима ентусиазира нашите петокласници и шестокласници в часовете по история и цивилизации. Тяхното вдъхновение превърна фоайето на първия етаж в училището в галерия с художествени интерпретации на прочути артефакти от цивилизациите на Древния Изток и на българското средновековно достолепие. Посетителите се срещнат с реконструкции на архитектурни шедьоври, с произведения на керамиката и торевтиката, с копия на ръкописи от различни скриптории, със скулптурни, графични и живописни образи на емблематични личности… Оживлението на публиката е достойна награда за усърдието на творците!


Казват,че коледните празници са най-хубави, когато са споделени с любимите хора. За учениците от 3.г клас и техните родители бяха точно такива. Няколко дни преди Коледа децата,родителите и класният ръководител Никол Иванова си организираха " Коледна работилничка с мама и татко". Класната стая се оказа малка,за да събере цялата радост, усмивки и празнично настроение,което непрестанно се усещаха в нея. От сръчните ръце на мама ,татко и дете се родиха чудесни буркани- свещници,които да допълнят украсата в празничните дни.


В последното за астрономическата 2022 година занимание, учениците от клуба по Роботика раздвижиха spin модулa на робота с код за движение и въртене. С Joint модулите и с коледни играчки направиха роботите да танцуват под звуците на Jingle bells. Пожелаваме на всички ученици, учители и родители здраве и много, много усмивки през 2023г!


Начало