Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


В навечерието на коледните празници, учениците от 4. клас създадоха дигитална" Коледна книжка", защотото Коледа е времето на добрите пожелания , веселият звън на камбаните и песните край елхата. Коледа е времето на подаръците. Времето, когато даряваш и получаваш обич! Всичко това е част от нашата Коледа, част от детството, част от вълшебството на празничната нощ, която посрещаме всяка година. Весели празници!!!


Дори обучаващи се вкъщи, учениците на 55 СУ" Петко Каравелов" не спират да ни изненадват със своите умения. За пореден път ни показаха как се съчетават знанията по математика с креативност и въображение. Освен, че интерпретираха всичко научено за геометричните тела в своите проекти, те внесоха топлина и уют в домове си. Весели празници от нашите шестокласници!


Президентът на Република България удостои с грамота 55.СУ"Петко Каравелов" за благородния жест, проявената съпричастност и принос в реализирането на благотворителната инициатива " Българската Коледа".


Празничното настроение вече е сред учениците от 55.СУ. Те бяха много креативни и направиха коледни картини и апликации. Нека коледния дух да бъде не само 1 ден през годината, а във всички 365 дни! Пожелаваме на всички Весела Коледа!


Здравейте, Днес в международния ден на хората с увреждания искам да ви поздравя за това, че 55 СУ "Петко Каравелов" е училище, което предоставя добри условия, нормална среда и прекрасно отношение за своите "специални" ученици! Продължавайте все така и за напред! Пазете се и бъдете здрави!


Урок на открито с 2е клас на тема" Картина в природна среда"


Един от най-цветните и пъстри сезони в годината. Няма човек, който да е безразличен, гледайки обагрените в пурпур листа на дърветата, танцуващи под палещото слънце. Други я обичат заради романтиката, която я съпътства. Есента вдъхновява! Учениците от 4 г клас се забавляваха и събираха красиви есенни листа, кестени, жълъди и шишарки и сътвориха апликации и ефектни изделия. Рисуваха с боички огненочервени дърветата. Описваха я с думи -нея- златната есен, вълшебницата, великия художник, който рисува необикновени картини. А вие обичате ли есента?


Всяко българско дете ще ви отговори, че 1 ноември е ден на народните будители. Фразата е добре заучена, но често зад нея липсва смисълът и за децата е трудно да усетят празника. Ето как един второкласник пресъздаде на бял лист значимостта на на тази голяма дата!


На 29.октомври директорът на училището Таня Иванчева получи грамота за високи резултати и цялостен принос за развитие на средното образование в столицата от г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община.

Специалните награди се присъждат с решение на Столичния общински съвет по повод Деня на народните будители– 1 ноември.


Скъпи ученици, на 1-ви ноември се прекланяме пред многобройните дейци на словото и свободата, които успяха да пренесат пламъка на българския национален дух през вековете. Нека този ден остане в сърцата ви със светъл спомен за нашите достойни предци, който са отстоявали своите вярвания непреклонно! За тези, които са се борили поколенията след тях да имат едно по-светло бъдеще! Никога не забравяйте КОИ СА ВАШИТЕ УЧИТЕЛИ, С КОИТО СТЕ НАПРАВИЛИ ПЪРВИТЕ СИ СТЪПКИ В ПРОСВЕТАТА И СА СЪБУДИЛИ ОБИЧТА ВИ КЪМ РОДИНАТА. Искрено вярвам, че бъдещето на страната ни ще изпише благодатна усмивка по техните лица благодарение на деца като вас.


Начало