Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


В стила на математическите паралелки отново обвързахме полезното с приятното. Под мотото “Млад синоптик” цяла ваканция учениците от 6е и 6ж измерваха, творяха и се забавляваха. Всеки ден те отбелязваха най-високата и най-ниската температура и приложиха тези данни в таблици и диаграми, дори направиха и своите предположения за прогноза за идващите дни.


От дълбока древност до наши дни вселената е обект на изконен интерес от човека - обект на митове, легенди, научни открития, космически изследвания.


Математическа Коледа! Има ли нещо общо между Коледа и математика? Има разбира се! Чрез своите проекти на тема "Коледа в математически тела", учениците от 6 клас въплътиха коледния дух в прекрасни макети от геометрични фигури и тела. Разгледайте тяхната експозиция и се докоснете до коледната магия в 55.СУ!

Весели празници!


В рамките на този кратък видео материал искаме да Ви демонстрираме колко много значи спорта плуване за нас и за учениците ни. Качествата, които възпитава у тях и една малка част от емоциите и радостта, които носи.

Приятно гледане!


Осмокласничката Матея Петкова/НСА завоюва сребърен медал при 15-годишните и бронз при кадетките(17г.) на провелото се състезание по фехтовка в Пазарджик на 11 и 12 декември 2021г. Надпреварата беше част от състезанията, валидни за купа ,,България" от държавния календар. Гордеем се с теб, Матея!


Скъпи родители, учители и ученици,

На 01.12.2021 г. семейството на наш ученик остана без дом след опустошителен пожар. Семейството живее с. Железница, а синът им е отличен, ученолюбив, с математически заложби ученик от 7. ж клас. Всеки жител в село Железница знае за тяхната къща "Мечта", защото такава табела е поставена на входа ѝ. Мечтаният дом е строен от две поколения - с много труд, усърдие и любов. Веднага след пожара родителите на учениците от 7. ж клас направиха своето първо финансово дарение за пострадалото семейство, в размер на 3 450 лева.

За да може къщата да се превърне отново в истински, уютен и МЕЧТАН дом, учителската общност на 55 .СУ организира дарителска кампания за подпомагане на семейството в беда.

Наближава Коледа, един от най- светлите християнски празници, които ни напомнят да бъдем добри, съпричастни и състрадателни. Нека тази Коледа да помогнем в случването на едно чудо!
Всеки от вас може да направи своето дарение по банков път.

Банковата сметка е: ДСК BG26STSA93000000377825 Нина Бугова

Дарение се събира и във фоайето на първия етаж на 55.СУ на указано място.

Светли празници!


Учениците от 5e клас с желание работиха по проект „Не е лесно да си милионер”. Те трябваше да приложат знанията си по математика, за да „похарчат“ точно 1 000 000 лева 10 „неща“, започващи с първата буква на името им. Освен „закупуването“ на коли, жилища, играчки, парите бяха вложени и в интересни проекто-идеи: стартиране на собствен бизнес; организиране на спортно състезание с благотворителна цел; финансиране на сметище, с цел опазване на природата и други. Младите математици се справиха отлично.


115 медала спечелиха учениците от 55 СУ от есенния кръг на състезанието „Математика без граници „през 2021г. Въпреки сложната обстановка и невъзможността учениците от среден курс да се включат в състезанието, децата от 1 до 4 клас проявиха ентусиазъм, като 250 ученици се включиха в надпреварата със своите връстници от 18 страни по света и показаха забележителни резултати. Прекрасните математици от 55 СУ извоюваха 115 медала.


Днес е международният ден на хората с увреждания. Хора, които въпреки своите трудности се стараят да бъдат полезни за развитието на нашето общество и за създаването на един по- добър свят. Благодарим за това, че екипът на 55- то СУ " Петко Каравелов" е съпричастен с нуждите на всяко едно специално дете! Бъдете здрави! Поздрави, Елена Дамянова


В часовете по История и цивилизации учениците от 5. клас изработиха макети на първобитни селища от каменната епоха Те бяха вдъхновени от знанията си по Праистория.

Благодарим за любознателността и старанието на всички ученици и техния учител г-жа Константина Сталева!


Начало