Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

С разпределението на учениците по паралелки и класните ръководители можете да се запознаете в посочените списъци:


ВАЛЕНТИНА ДЖАЛЕВА

И

МАРИАН ГАЛЧЕВ

Двама млади, способни, изпълнени с мечти колеги се намериха един друг! 55. училище ги събра, а те избраха да продължат заедно своя път!

На 21.08.2021г. е сватбеният им ден!

ЧЕСТИТО!

Екипът на 55. училище пожелава на скъпите си колеги Валентина и Мариан да се обичат, винаги да се обичат, каквото и да им предлага животът от своята пъстра палитра! Радвайте се на щастливо семейство, добри приятели, отзивчиви и обичащи ви колеги, креативен и подкрепящ директор! Пазете и съхранете вашата любов, любовта на вашите ученици, която имате, любовта на близките ви хора.

Не забравяйте да спазвате и Кодекса на новобрачни двойки, работещи в 55. СУ, накратко гласящ: Обичаме ви, радваме ви се, но дежурството на главен вход си е дежурство, първият час е от 8:00 и нито минута по-късно!

На добър час, г- жо и г-н Галчеви!


Прекрасните ни математици заслужиха почетни места на финала на грандиозното международно състезание „Математика без граници“. В спор за купите, медалите и лавровите венци с младите математици от 20 държави, децата на 55 СУ „Петко Каравелов“ се представиха чудесно, като завоюваха 7 сребърни и 4 бронзови медала. Огромна гордост е за нас, че 55 СУ е училището с най-много завоювани квоти от цяла България, общо 16 на брой, дължащо се на масовото участие на ученици в трите дистанционни кръга.


За първи път след пандемията в 55 СУ се състоя математически лагер. Той беше организиран за ученици от 5 е, 5 ж и 6 е, 6 ж клас (паралелки с интензивно изучаване на математика) от 21 до 25 юни в град Девин. Задачите по математика бяха разнообразни по формат и степен на трудност, като обобщават и надграждат ученото по математика до този момент. Ранната подготовка за национално външно оценяване в 7 клас е гаранция за успех. Учениците имаха време за забавления, игри, походи сред природата и нови приятелства.


Отличия, сертификати, грамоти, медали и купи присъдени за една учебна година на един клас-4г. Отличия,завоювани с упоритост, постоянство, знания и умения. Нека успехите ви съпътстват и занапред!


Готови са резултатите от НВО на нашите ученици от IV клас! За поредна година те поставиха 55.СУ сред водещите училища в София-град! Въпреки всички трудности през изминалите две учебни години, те показаха своите отлични знания и подготовка. Мотивирани ученици, ангажирани родители и изключителни учители са формулата за успех на 55 СУ. Днес героите са колегите класни ръководители: Стефка Сярова, Анна Колева,Антоанета Георгиева, Константина Сталева,Татяна Атанасова, Маргарита Пейнова, Елица Славова. Високите резултати са благодарение на старанието и постоянството на децата, професионализма на педагозите и подкрепата на родителите. Поздравления, скъпи наши ученици!

Български език и литература Среден успех на випуска : Отличен 5,77

Математика Среден успех на випуска: Много добър 5,29


1–во място, купа и златни медали завоюваха момичетата от от 3. в клас на провелата се на 16. Май 2021г. VI ИНТЕРНАЦИОНАЛНА МЛАДЕЖКА ОЛИМПИАДА ПО МУЗИКА И ТАНЦИ!
Състезанието се проведе присъствено в Руски културно-информационен център, гр. София. Участваха 500 състезатели от цяла България, Сърбия и Русия. За да завоюват своя успех, децата се представиха блещящо, получиха максимален брой точки и пребориха конкуренцията в стил Streetshow.

Аплодисменти за нашите таланти!


Целта на проекта е реновиране на училищните тоалетни в 55.СУ и превръщането им в модерни и функционални санитарни помещения.


Впечатляващо представяне на Oxbridge Olympiad 2021 на гимназистите на 55. СУ „Петко Каравелов“. Учениците бяха оценявани от UK Education Board от Великобритания и 21 ученика достигнаха до последен 4-ти кръг на Олимпиадата и получиха Сертификати за отличие. Бяха предоставени повече стипендии от първоначално съгласуваните, поради отличните знания, които нашите ученици показаха по време на подготовката на есета и интервютата.


Начало