Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


На 20.11.2021г. на провелото се международно състезание по джиу джицу “Abu Dabi AJP Tour Sofia”, Борис Лилов (5 Г) спечели златен медал в категория деца жълти колани,46 кг. Поздравления, Борис! Пожелаваме ти да покоряваш нови и нови върхове!


Един филм на учениците на 55.СУ за паметта...


Децата от 2Г клас от 55 СУ „Петко Каравелов“ събраха и дариха 500 лв. в подкрепа на децата от фондация „Надежда за малките“. Началото на добрата практика сложи класният ръководител на 2Г Никол Иванова, която призова родителите тази година вместо букети за първия учебен ден да изберат добра кауза. Учениците посетиха лично малките дечица от къщата на „Надежда за малките“ в Княжево и прекараха малко време с тях.


Уважаеми родители на бъдещи първокласници,

С разпределението на учениците по паралелки и класните ръководители можете да се запознаете в посочените списъци:


ВАЛЕНТИНА ДЖАЛЕВА

И

МАРИАН ГАЛЧЕВ

Двама млади, способни, изпълнени с мечти колеги се намериха един друг! 55. училище ги събра, а те избраха да продължат заедно своя път!

На 21.08.2021г. е сватбеният им ден!

ЧЕСТИТО!

Екипът на 55. училище пожелава на скъпите си колеги Валентина и Мариан да се обичат, винаги да се обичат, каквото и да им предлага животът от своята пъстра палитра! Радвайте се на щастливо семейство, добри приятели, отзивчиви и обичащи ви колеги, креативен и подкрепящ директор! Пазете и съхранете вашата любов, любовта на вашите ученици, която имате, любовта на близките ви хора.

Не забравяйте да спазвате и Кодекса на новобрачни двойки, работещи в 55. СУ, накратко гласящ: Обичаме ви, радваме ви се, но дежурството на главен вход си е дежурство, първият час е от 8:00 и нито минута по-късно!

На добър час, г- жо и г-н Галчеви!


Прекрасните ни математици заслужиха почетни места на финала на грандиозното международно състезание „Математика без граници“. В спор за купите, медалите и лавровите венци с младите математици от 20 държави, децата на 55 СУ „Петко Каравелов“ се представиха чудесно, като завоюваха 7 сребърни и 4 бронзови медала. Огромна гордост е за нас, че 55 СУ е училището с най-много завоювани квоти от цяла България, общо 16 на брой, дължащо се на масовото участие на ученици в трите дистанционни кръга.


За първи път след пандемията в 55 СУ се състоя математически лагер. Той беше организиран за ученици от 5 е, 5 ж и 6 е, 6 ж клас (паралелки с интензивно изучаване на математика) от 21 до 25 юни в град Девин. Задачите по математика бяха разнообразни по формат и степен на трудност, като обобщават и надграждат ученото по математика до този момент. Ранната подготовка за национално външно оценяване в 7 клас е гаранция за успех. Учениците имаха време за забавления, игри, походи сред природата и нови приятелства.


Отличия, сертификати, грамоти, медали и купи присъдени за една учебна година на един клас-4г. Отличия,завоювани с упоритост, постоянство, знания и умения. Нека успехите ви съпътстват и занапред!


Готови са резултатите от НВО на нашите ученици от IV клас! За поредна година те поставиха 55.СУ сред водещите училища в София-град! Въпреки всички трудности през изминалите две учебни години, те показаха своите отлични знания и подготовка. Мотивирани ученици, ангажирани родители и изключителни учители са формулата за успех на 55 СУ. Днес героите са колегите класни ръководители: Стефка Сярова, Анна Колева,Антоанета Георгиева, Константина Сталева,Татяна Атанасова, Маргарита Пейнова, Елица Славова. Високите резултати са благодарение на старанието и постоянството на децата, професионализма на педагозите и подкрепата на родителите. Поздравления, скъпи наши ученици!

Български език и литература Среден успех на випуска : Отличен 5,77

Математика Среден успех на випуска: Много добър 5,29


Начало