Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


"КУПА БЪЛГАРИЯ" 2 кръг (гр.Пазарджик) 23-24.11.2019г.

Възпитаници на 55 СУ,,Петко Каравелов” взеха участие в престижното състезание по фехтовка "Купа България". Отлично представяне на момичетата до 13 години. Сребро за Ралица Богомилова и два бронзови медала за Александра Баланова и Матея Петкова. Поздравяваме останалите участници за техните добри лични постижения - Любомила Димитрова, Николай Михалев, Георги Цолов, Владимир Попов, Наум Гьоков. При момичетата до 11г., на Йоанна Иванова съвсем малко не достигна да се качи на почетната стълбичка и да се бори за медалите (6 място).


Работилничката на Дядо Коледа се прехвърли в класната стая на 2Е клас. С помощта на своите майки, учениците изработиха красиви Снежковци от чорапки. Очакваме те с нетърпение, Дядо Коледа!


По повод седмицата на толерантността, учениците от 2ж клас дискутираха значението на тази дума и смисъла, който носи тя. Обсъдиха с кои други думи я свързват и създадоха свое дърво на приятелството, което да отразява отношенията между учениците в класа. Децата избраха пъстри цветове за своето дърво и се забавляваха, използвайки техника за отпечатване. Няколко дни по-късно отбелязахме деня на Християнското семейство, децата създадоха картички и картини за своите родители, с които да изразят обичта и благодарността си към тях.


На 21.11.2019г. учениците от I - ви "а"," б" и "в" класове на 55 СУ "Петко Каравелов" отбелязаха Деня на християнското семейство. С картинки и табла те запознаха съучениците си със значението на съвременното християнско семейство,с онези човешки добродетели,които то формира у човек. А проектът "Аз обичам моето семейство"- презентира идеите, усещанията на първокласниците за онзи малък свят - семейството, който носи топлина,обич,сигурност. За да творим добро. За да бъде нашият свят още по-добър!


По повод Деня на християнското семейство, учениците от ПГ "А" , ПГ "Б" и ПГ "В", работиха по общ проект, който включваше изработването на къщички и рисунки на техните щастливи и сплотени семейства. Децата разискваха и беседваха по тази тема по различните учебни дисциплини.Разказваха с обич за своите родители, техните професии, за общите семейни празници и щастливи мигове. Всичко това обогати представа на учениците за дом и семейство, като се акцентира на идеята , че семейството е най- голямата ценност и богатство. В семейството се учим на любов, приятелство, доверие, подкрепа и единство.


Учениците от 3 ‘’Ж’’ клас показаха своите кулинарни умения и да направиха здравословна салата. Под инструкциите на своя класен ръководител - Елица Славова, децата запретнаха ръкави и доказаха, че и здравословното хранене може да бъде вкусно! Темата, в час по Технологии и предприемачество, бе “Вкусни рецепти” и те наистина се справиха отлично, според видимите резултати и сладкото похапване в края на часа! Приканваме и Вас! Последвайте примера на учениците и нека вкусното, здравословно хранене започне сега! :)


На 13.11.2019 година, в час по плуване, учениците от 4"е" клас присъстваха на лекция и демонстрация на Български Червен кръст. Учениците бяха запознати с опасностите в закритите и откритите водни площи, беше обяснено и показано как да реагират в критични ситуации и как да избегнат опасностите на водните басейни. На всяко дете бяха раздадени материали свързани с водното спасяване и безопасността във водна среда. В края на часа получиха и първия си спасителски урок с щафета, в която плуваха със спасителски буй.


На 14.11.2019 г. в 55 СУ" Петко Каравелов" се проведе "Математическо междучасие", между седмите класове,организирано от учителите по математика.Участие взеха 6 отбора по трима представители на всеки клас. Темата на състезанието беше формули за съкратено умножение. Всички участници се представиха чудесно и показаха ,че знаят и могат да прилагат формулите. За всичките отбори имаше награди от ръководството на училището връчени лично от директора на 55 СУ" Петко Каравелов" г-жа Иванчева.


Откривателският дух и мечтите са част от всеки буден човек! А кога науката става игра? Когато можеш да я пипнеш и помиришеш, да скочиш с двата крака в друг свят, да експериментираш и да се изненадваш. Когато можеш да мечтаеш. Учениците от математическите клубове на 55 СУ, станаха космонавти, строители, биолози и дори музиканти, по време на посещението си в детски научен център! Посещението провокира тяхното любопитство и интерес към науките, технологиите, екологията, изкуствата. Техните ръководителите подготвят и още вълнуващи приключения за младите любители на математика.


Традиционна математическа изложба украси първия етаж на 55 СУ. Истински творчески ентусиазъм проявиха шестокласници в проектите за картини от кръгове, многоъгълници и части от тях, както и с изработката на многоъгълни призми. Съчетанието, от строгите правила на „кралицата на науките“ и цветното и безгранично детско въображение, даде като резултат истинска радост за очите. Очаквайте и следващи изяви на младите участници!


Начало