Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


На Държавното първенство по шорттрек, което се проведе в Зимен дворец на спорта, София,

ученикът от 1-ви "Д" клас Лъчезар Иванов Стоянов спечели златни медали в своята възрастова група 5-7 г, като на две от трите дистанции победи състезателите

от по-горната възрастова група 8-10 години, с които беше в общи стартове.

Пожелаваме ти още нови успехи, Лъчо!


Учениците от 2.г клас се включиха в предизвикателството " Ти си художникът", което от част от проекта " Бъдеще за миналото". Идеята на художника No Name Art (Човекът без име) е да покаже,че можем да бъдем обединени и да постигаме общо цели, като едновременно ни мотивира и ни дава самочувствие, че с малки дела сме способни на големи резултати. От Човека без име децата получиха портрет на Христо Ботев, инструкции и материали за работа върху портрета.всички деца се включиха с огромно желание в творческата задача,научиха повече за живота и делото на един от великите българи - Христо Ботев. Още утре портретът ще отпътува към други деца от различни български градове и ще продължи да разказва за славата и историята на нашите герои.


За поредна година, учениците и учителите на 55 СУ“ Петко Каравелов“ отбелязаха Световния ден против тормоза в училище, известен като „Денят на розовата фланелка“, която символизира неприемането на тормоз и насилие в училището.


Днес отдаваме почит към най-светлия образ в българската история – Апостолът на свободата, Васил Левски! Левски е жив в сърцата на младите българи! Ние следваме заветите му, пазим жива паметта за него, милеем за своята България и заявяваме с ясен глас на света – Поклон пред делото ти, Апостоле! Заветите ти са пътеката, която ние децата на България следваме с усърдие, надежда, трепет, любов и преклонение. Родолюбието, родовата памет, опазването паметта на героите отдали живота си за свободата на България са свещен дълг за нас. Идеите на Левски за „чиста и свята република”, за равноправие между народите, за свобода – лична, национална и общочовешка, го превръщат в най-ярката личност в българската история. За него пишем стихове, рисуваме образа му, приказки редим...


В стила на математическите паралелки отново обвързахме полезното с приятното. Под мотото “Млад синоптик” цяла ваканция учениците от 6е и 6ж измерваха, творяха и се забавляваха. Всеки ден те отбелязваха най-високата и най-ниската температура и приложиха тези данни в таблици и диаграми, дори направиха и своите предположения за прогноза за идващите дни.


От дълбока древност до наши дни вселената е обект на изконен интерес от човека - обект на митове, легенди, научни открития, космически изследвания.


Математическа Коледа! Има ли нещо общо между Коледа и математика? Има разбира се! Чрез своите проекти на тема "Коледа в математически тела", учениците от 6 клас въплътиха коледния дух в прекрасни макети от геометрични фигури и тела. Разгледайте тяхната експозиция и се докоснете до коледната магия в 55.СУ!

Весели празници!


В рамките на този кратък видео материал искаме да Ви демонстрираме колко много значи спорта плуване за нас и за учениците ни. Качествата, които възпитава у тях и една малка част от емоциите и радостта, които носи.

Приятно гледане!


Осмокласничката Матея Петкова/НСА завоюва сребърен медал при 15-годишните и бронз при кадетките(17г.) на провелото се състезание по фехтовка в Пазарджик на 11 и 12 декември 2021г. Надпреварата беше част от състезанията, валидни за купа ,,България" от държавния календар. Гордеем се с теб, Матея!


Скъпи родители, учители и ученици,

На 01.12.2021 г. семейството на наш ученик остана без дом след опустошителен пожар. Семейството живее с. Железница, а синът им е отличен, ученолюбив, с математически заложби ученик от 7. ж клас. Всеки жител в село Железница знае за тяхната къща "Мечта", защото такава табела е поставена на входа ѝ. Мечтаният дом е строен от две поколения - с много труд, усърдие и любов. Веднага след пожара родителите на учениците от 7. ж клас направиха своето първо финансово дарение за пострадалото семейство, в размер на 3 450 лева.

За да може къщата да се превърне отново в истински, уютен и МЕЧТАН дом, учителската общност на 55 .СУ организира дарителска кампания за подпомагане на семейството в беда.

Наближава Коледа, един от най- светлите християнски празници, които ни напомнят да бъдем добри, съпричастни и състрадателни. Нека тази Коледа да помогнем в случването на едно чудо!
Всеки от вас може да направи своето дарение по банков път.

Банковата сметка е: ДСК BG26STSA93000000377825 Нина Бугова

Дарение се събира и във фоайето на първия етаж на 55.СУ на указано място.

Светли празници!


Начало