Начало

Имаш талант?

А за какво ти е той, ако не го покажеш на другите?

Нека да го видим!

 

ТАЛАНТЪТ на 55. УЧИЛИЩЕ

Ама само един ли? Талантите в нашето училище са много! Да, точно така. А сега представете си да ги видим всичките на едно място, всичките заедно. Каква ли гледка би било?!

И това чудо може да стане за 100 дни!

От днес, 12.12.2022 г., до 23.03.2023 г., когато на заключителния концерт ще се насладим на най-добрите и ще удостоим сред тях един със званието

Талантът на 55. училище!

А може би това си ти? Или не знаеш, не си сигурен/сигурна?

Ами опитай! Дори и да не спечелиш. Защото важното е не само кой ще спечели това звание. Важното е талантът ти да бъде видян, да му се насладим, да видиш признанието на другите в техните овации, в техните усмивки. Да съпреживеем заедно радостта от човешките възможности, от сътворената красота.

Опитай!

СПИСЪК НА КЛАСИРАНИТЕ УЧАСТНИЦИ ЗА II-ри КРЪГ НА „ТАЛАНТЪТ НА 55-то УЧИЛИЩЕ“ 

СПИСЪК на КЛАСИРАНИТЕ УЧАСТНИЦИ ДИРЕКТНО за ФИНАЛ на „ТАЛАНТЪТ НА 55-то УЧИЛИЩЕ“  

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


Учениците от първи клас проектираха и конструираха художествени маски от хартия и картон на тема" Карнавал на животните". Изработиха маски с образа на домашни животни чрез рисуване, изрязване и апликиране.

В класната стая беше настъпило творческо оживление, всички весело коментираха и майсториха своите творби. А те действително станаха прекрасни. Истинското карнавално настроение настъпи в края на часа, когато всички "животинки" излязоха на подиума за общи снимки.


На 25-ти януари министърът на образованието и науката г-н Красимир Вълчев, началникът на РУО – София-град д-р Ваня Кастрева, кметът на район „Студентски“ г-н Петко Горанов и заместник - кметът

г-н Искрен Арабаджиев посетиха 55.СУ „Петко Каравелов“.

Проведена беше работна среща с част от педагогическия екип, на която бяха обсъдени предизвикателствата, пред които е изправена образователната система в условията на Covid-19. Директорът на 55.СУ г-жа Таня Иванчева запозна присъстващите със спечеления проект за изграждане на иновативен СТЕМ център по роботика, финансиран от Министерството на образованието и науката.

В началото на работната среща гостите бяха поздравени с вълнуващ музикален поздрав в изпълнение на ученичката Ева Борова и учителите по музика в 55.СУ.

Гостите разгледаха модернизираната училищната база и присъстваха на иновативен урок по математика в 4 „в“ клас с кл. ръководител г-жа Антоанета Георгиева.

На министър Вълчев беше подарена картина от талантливата художничка Калина Кадийска от 6 клас.


В конкуренция от над 360 училища от цялата страна, 55.СУ е одобрено за изграждане на иновативен STEM център. Стойността на проекта по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда” е 330 000лв.


Почти неусетно измина още една година. Година изпълнена с предизвикателства, за които никой от нас не бе подготвен, но въпреки това се справихме заедно.
Ето, че дойде и Коледа. Този дългоочакван, топъл празник. Макар и пред мониторите, учениците от 4 "Ж" клас не спираха да показват своя талант и потенциал. За да бъде празнично и уютно, темата, зададена от учителката бе "Най - вкусната Коледа". Не бяха нужни повече разяснения. Децата веднага се заеха за работа. С мирис на канела, вкус на джинджифил и помощ от техните семейства, резултатите бяха на лице.
Прекрасни и ухаещи сладки, усмивки и детско щастие.. Макар и онлайн, това наистина бе "Най - вкусната Коледа".

View all of Най - вкусната Коледа


Коледа е един от най-чаканите и обичани празници от малки и големи. Тази година определено ще я отбележим различно. Но именно всички трудности, през които преминахме, ни накараха да осъзнаем кои са най-важните неща в живота и как трябва по-често да показваме любовта си към близките си. Всички ние от 55.СУ, желаем дните Ви бъдат изпълнени със здраве и смисъл, със сбъднати мечти, обич и споделен уют! Обичайте и бъдете обичани!


Въпреки че 25 декември е все още далеч, Дядо Коледа подрани и изненада учениците от 1 Г клас. Белобрадият старец беше приготвил за всяко дете коледен подарък и специален сертификат, който удостоверява,че са включени в списъка му с добри и старателни деца. Моментите на радост и широките усмивки бяха запечатани от техните родители, които несъмнено се гордеят с такива прекрасни деца!


С настъпването на новата година наближава и един от старите български празници “Сурва”. Учениците от 3Е клас в 55.СУ "П. Каравелов" спазиха традицията като собственоръчно изработиха сурвачки - символ на здравето и дълголетието. Съгласно обичая в първите часове на новата година във всеки дом влизат сурвакарите - групи от малки момчета - деца, или по-големи - ергени-сурвакари. И едните, и другите обаче задължително носят прясно отсечени, сурови дрянови пръчки, украсени с парички, пуканки, сушени плодове и червени вълнени конци. Едновременно със сурвакането момците сурвакари изричат благословии на всеки от семейството, започвайки от най-стария.


Учениците от 1ж клас поздравяват всички учители, родители и ученици с настъпващите празници!


Начало