Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


На X- тото издание на плувния турнир "Купа София", 55 СУ "Петко Каравелов" взе участие и в двете възрасти с пълни отбори. Във възраст 1 и 2 клас , малките ни състезатели усетиха духа на състезанието и се справиха достойно с конкуренцията както в индивидуалните дисциплини, така и отборно на щафета 4 х 25 м свободен стил. Във възраст 3 и 4 клас, Андреа Николова от 3А клас, успя да се пребори с по-големите и да завоюва бронзовия медал в дисциплината 50 м.свободен стил. Със спечелените точки във всяка дисциплина, отборът ни завоюва купата на турнира за второ място и прослави училището ни. Поздравления за всички участници и техния треньор по плуване-г-жа Полина Божикова! Пожелаваме им да бъдат все така упорити и успешни!.


На 19 февруари 1873 година българският народ губи своята най-светла личност от възрожденските борби за национално освобождение - Васил Иванов Кунчев - Левски.

Безграничната обич на Апостола към отечеството превръща името му в символ на борбеност и саможертва. Неговото дело, силният характер и неизмеримата смелост го правят безсмъртен пример за подражание.

За да отдадем почит към паметта и делото на българския революционер и патриот Васил Левски, в 55.СУ се проведоха множество рецитали и изложби, поднесохме цветя и сведохме глава във знак на почит и преклонение пред неговата саможертва.


Създаденият от ученици и учители авторски филм посветен на Апостола на свободата, премиерно беше представен пред ученици, родители, преподаватели и гости на 19.02.2019 г., в 55.СУ. Филмът предизвика много положителен отзвук от страна на родителите и гостите и беше представен на фестивала за детско и младежко медийно изкуство "Арлекин", през месец май 2019г. Също така, филмът участва във фестивала „Дни на българските филми“ гр. Ниш - Р. Сърбия.


*Моля, всеки да си носи инструменталния съпровод на ФЛАШКА!!!

18.02.2020 г. – вторник – 14:30 ч.


На 16.01.2020 г. и 12.02 V ж клас присъстваха на компютърна работилница "Виртуална и разширена реалност" в TehnoMagicLand. Лектор на занятието беше VR експертът - доктор Димо Чотров. Всяко дигитално дете знае значението на този оксиморон" Виртуалната реалност".


Децата от 2 д клас проявяват силен интерес към разнообразието на живата природа. Опознават я чрез четене. Търсят интересни факти. Рисуват билки в малки книжки. Моделират домашни животни и изграждат макети на ферми. Полагат грижи за любимото си дърво.


На 14 февруари съвпадат три празника и всеки може да избере кой от тях да празнува. Това са: църковният празник - Успението на Свети Кирил Славянобългарски, Свети Трифон Зарезан по стар стил, честван като Ден на лозаря, и Свети Валентин. Днес в 55.СУ, навсякъде присъства една невидима магия във въздуха, която накара всички ученици и учители да се усмихват! Магията на обичта и приятелството!


Вторият учебен срок започва с театрален празник. Новата трупа 3-ти, 4-ти и 5-ти клас представят драматизираните приказка „Вулкан от сладолед” от Радой Киров и поема „Мимето” от Асен Босев. С много обич и труд актьорите представят своя спектакъл пред най-малките ученици от ПГ и първокласниците. Представленията се играят на 11.02, 12.02 и 13.02.

Началото е трудно, но прекрасно. Грейналите очи на зрителите, аплодисментите им ни окуражават. И ние сме готови да се впуснем в нови театрални приключения. Да възстановим пиеси от минали години. Да работим по нови проекти. Защото обичаме сцената и публиката си.

Театро 5-5


Уважаеми родители! Ръководството и учителският екип на 55.СУ Ви уведомява за предстоящо провеждане на родителски срещи . Удоволствие за екипа от преподаватели и ръководството на 55.СУ ще бъде личната среща с вас. Заповядайте и предварително благодарим за отделеното време!


Във връзка с обичая „кукери“ учениците от 3б клас, изработиха в часовете по изобразително изкуство разноцветни кукерски маски. Малките художници се надяват така да изплашат лошите сили и да прогонят студа. Страшните карнавални маски символизират доброто и злото, които съществуват неразделно в света.


Начало