Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


Почти неусетно измина още една година. Година изпълнена с предизвикателства, за които никой от нас не бе подготвен, но въпреки това се справихме заедно.
Ето, че дойде и Коледа. Този дългоочакван, топъл празник. Макар и пред мониторите, учениците от 4 "Ж" клас не спираха да показват своя талант и потенциал. За да бъде празнично и уютно, темата, зададена от учителката бе "Най - вкусната Коледа". Не бяха нужни повече разяснения. Децата веднага се заеха за работа. С мирис на канела, вкус на джинджифил и помощ от техните семейства, резултатите бяха на лице.
Прекрасни и ухаещи сладки, усмивки и детско щастие.. Макар и онлайн, това наистина бе "Най - вкусната Коледа".

View all of Най - вкусната Коледа


Коледа е един от най-чаканите и обичани празници от малки и големи. Тази година определено ще я отбележим различно. Но именно всички трудности, през които преминахме, ни накараха да осъзнаем кои са най-важните неща в живота и как трябва по-често да показваме любовта си към близките си. Всички ние от 55.СУ, желаем дните Ви бъдат изпълнени със здраве и смисъл, със сбъднати мечти, обич и споделен уют! Обичайте и бъдете обичани!


Въпреки че 25 декември е все още далеч, Дядо Коледа подрани и изненада учениците от 1 Г клас. Белобрадият старец беше приготвил за всяко дете коледен подарък и специален сертификат, който удостоверява,че са включени в списъка му с добри и старателни деца. Моментите на радост и широките усмивки бяха запечатани от техните родители, които несъмнено се гордеят с такива прекрасни деца!


С настъпването на новата година наближава и един от старите български празници “Сурва”. Учениците от 3Е клас в 55.СУ "П. Каравелов" спазиха традицията като собственоръчно изработиха сурвачки - символ на здравето и дълголетието. Съгласно обичая в първите часове на новата година във всеки дом влизат сурвакарите - групи от малки момчета - деца, или по-големи - ергени-сурвакари. И едните, и другите обаче задължително носят прясно отсечени, сурови дрянови пръчки, украсени с парички, пуканки, сушени плодове и червени вълнени конци. Едновременно със сурвакането момците сурвакари изричат благословии на всеки от семейството, започвайки от най-стария.


Учениците от 1ж клас поздравяват всички учители, родители и ученици с настъпващите празници!


В навечерието на коледните празници, учениците от 4. клас създадоха дигитална" Коледна книжка", защотото Коледа е времето на добрите пожелания , веселият звън на камбаните и песните край елхата. Коледа е времето на подаръците. Времето, когато даряваш и получаваш обич! Всичко това е част от нашата Коледа, част от детството, част от вълшебството на празничната нощ, която посрещаме всяка година. Весели празници!!!


Дори обучаващи се вкъщи, учениците на 55 СУ" Петко Каравелов" не спират да ни изненадват със своите умения. За пореден път ни показаха как се съчетават знанията по математика с креативност и въображение. Освен, че интерпретираха всичко научено за геометричните тела в своите проекти, те внесоха топлина и уют в домове си. Весели празници от нашите шестокласници!


Президентът на Република България удостои с грамота 55.СУ"Петко Каравелов" за благородния жест, проявената съпричастност и принос в реализирането на благотворителната инициатива " Българската Коледа".


Празничното настроение вече е сред учениците от 55.СУ. Те бяха много креативни и направиха коледни картини и апликации. Нека коледния дух да бъде не само 1 ден през годината, а във всички 365 дни! Пожелаваме на всички Весела Коледа!


Начало