Начало

Иновативният ни СТЕМ център "RoboLab" по БНТ

 


В навечерието на един от най-светлите празници, учениците от първи клас създадоха прекрасни картини. Великденски яйца, агънца и птички са изобразени на празничните колажи и рисунки, с които те поздравиха своите близки.
Честит Великден!


Великденските помагачи от 2А и 2Ж клас заедно с техните класни ръководители Ви желаят светли великденски празници, изпълнени с надежда и обич, със спокойствие и семейно щастие!

Бъдете здрави и благословени!

Честито Възкресение Христово!


В своето електронно обучение по ИТ, ученици от 5 -те класове сътвориха в дигитална среда своя пъстър Великден.


Учениците от 2а и 2ж клас, през почивните дни бяха предизвикани от своите класни ръководители да направят палачинки заедно със своите родители и да споделят емоции и впечатления от предизвикателството. Голяма част от учениците и родителите участваха с голямо удоволствие, споделиха видеа, снимки, рецепти и много приятни емоции. Предизвикателството беше отправено, след като в час по четене учениците от 2а и 2ж клас се запознаха със стихотворението „Палачинковата тайна“.

Тайната на палачинките се крие в това, че трябва да се забавляваме, усмихваме и откриваме нашите кулинарни способности.

Учениците от 2а и 2ж клас ви предизвикват да направите своята „Палачинкова тайна“! Сега!


От дъхав зюмбюл и дребна иглика, от здравец зелен и жълт минзухар, венец си надипли мома-Лазарица. В очи й приседнал небесен лазур... И всичко във радостен ритъм пулсира. Природа и хора... Та слънцето чак. Гласът на камбана изпълва простора... Хей, Лазаров ден е на нашия праг!


Благодаря Ви за отлично организираната работа в часовете от 8 до 14ч . Учебният процес протича нормално и пълноценно . Макси понякога посещава и следобедните занимания , когато има нужда от помощ . Децата не се отегчават и е интересно и забавно въпреки ситуацията в страната и света. Макси учи с удоволствие, но е факт, че разнообразието, приятелите, училището и съучениците му липсват ! Освен отлично организирано обучение, Максо успява да поддържа и физически добра форма! За спорта стените не са ограничение :) Бъдете здрави!


Учениците от 2е и 2а клас на 55 СУ " Петко Каравелов", се присъединяват към кампанията "Предай нататък". Кампания, която се е зароди от инициатива на деца от Италия. Децата рисуват дъга като символ на надежда,че пандемията скоро ще отмине и всички отново ще сме заедно. Рисуват дъга с надпис "Всичко ще се оправи" и слагат рисунките си на своите прозорци и тераси. Ние, учениците на 55.СУ, се обединихме и продължихме кампанията. Вярваме,че съвсем скоро ще бъдем отново заедно в класните стаи на любимото училище.


Традиционно февруари е месецът, през който учениците на 55. СУ грабват ските и поемат към покритите със сняг планини на България. Хубавата традиция не беше нарушена и през учебната 2019/2020 година – ученици от 1. до 4. клас под ръководството на своите учители Антоанета Георгиева, Миглена Христова, Николинка Йорданова и Виктория Лакова в продължение на 5 дни спортуваха, забавляваха се, учиха се и придобиваха нови умения и знания сред снежната белота на град Добринище. Децата имаха прекрасната възможност да бъдат в този хубав български град, заобиколен от три планини – гордата Рила, величествения Пирин и мистичните Родопи. Карането на ски укрепи телата им, веселите игри повдигаха духа им, а общуването с природата обогатяваше душите и умовете им. Дните в Добринище със сигурност ще останат в спомените на нашите смели скиори - всеки ще си е „откраднал“ по нещичко за себе си. А вече в класните стаи, заредени с енергията на природата и калени от спорт и игри, те са готови да покоряват върховете на знанието.


По случай Националния празник на България, учители и ученици почетоха паметта на героите с множество експозиции и рецитали. Най-малките възпитаници от ПГ обогатиха своите познания за празника, научиха нови песни и стихотворения посветени на родината. Децата изработиха табла с ликовете на предците ни, които са се борили за свободата на България. Първокласниците представиха вълнуващ рецитал посветен героите и будителите, които със слово и меч са творили нашата история със златни букви. По-големите ученици създадоха кътове посветени на освободителната Руско-турска война.

Учениците и учители си спомниха думите на Уолт Уитман: “Когато Свободата си отива, тя не си отива първа, нито втора, нито трета. Тя чака всичко друго да си иде – тя остава последна. Когато вече няма помен от герои и мъченици и когато всичко живо в душите на всички хора изчезне от някой край на света, едва тогава Свободата ще изчезне от този край на света и неверник и тиран ще го завладеят”.


"Дете което чете, се превръща във възрастен, който може да мисли и мечтае!"

Този месец, на гости на учениците от 1-ж и 1-е клас с класни ръководители Веселин Томалевски и Илияна Делева, беше детската писателка Цвета Белчева. Точно в час по Български език и литература, тя се опита да запали искрицата към четенето и книгите, като сподели своя опит, чрез интересни истории. Всички заедно почетоха, а развълнуваните ученици получиха лично от авторката книга с приказки и автограф, за общата библиотека на класа. Децата останаха доволни, защото се докоснаха по един по- различен начин до света на книгите и литературата, а писателката си тръгна заредена и вдъхновена от пламъка в очите на децата.


Начало